Ljetno radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

Predstavljanje knjige “Slava” i dodjela književne nagrade Albatros Stipi Biliću

Sretni smo što vas možemo pozvati na predstavljanje knjige našeg kolege knjižničara Stipe Bilića koji nas je ove godine sve iznenadio činjenicom da piše – prozu! Pisao je Stipo i prije, i to knjige stručne, uglavnom crkvenopovijesne tematike, a ove godine iz njegova je pera iznikao i prvi roman, priča o Slavi pl. Ištvanić, Velikogoričanki i turopoljskoj plemenitašici, supruzi književnika Augusta Šenoe. Upravo njezina životna priča tema je romana „Slava“, a njome je zaslužio i ovogodišnju Nagradu Albatros Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Stipo Bilić svojim je romanom oduševio tročlano povjerenstvo koje je odlučivalo o nagradi – književnike Božidara Prosenjaka, Maju Kušenić Gjerek i Dariju Žilić.

Predstavljanje će se održati u Dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica u srijedu, 11. prosinca 2019. u 19.00 sati.

Nagrada “Albatros” dodjeljuje se za autore iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte. U obzir za nagradu dolaze sve književne vrste, a mogu se prijaviti autori koji nisu članovi profesionalnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva pisaca). Cilj nagrade je poticaj neafirmiranim autorima, a pogled na dosad objavljene knjige pokazuje raznovrsnost i književno bogatstvo.