Ljetno radno vrijeme knjižnice: Kliknite ovdje

Područna knjižnica Galženica

Područna knjižnica Galženica smještena je u zgradi Doma kulture na Trgu Stjepana Radića od osnutka 1980. godine. Fond od oko 50 000 knjiga, a sastoji se od općeg fonda (knjige iz književnosti, društvenih, prirodnih, tehničkih i primijenjenih znanosti i umjetnosti), dječjeg fonda (dječje i knjige za mladež, slikovnice i male knjige) te priručne zbirke (enciklopedije, rječnici, leksikoni, bibliografije, atlasi, antologije i sl.).

Opći i dječji fond  nalaze se najvećim dijelom  na policama u slobodnom pristupu, a dio (oko pola fonda) je u spremištu. Priručna zbirka je u zaštićenom prostoru. Fond se može pretraživati u Knjižnici na računalu i putem interneta klikom na ikonu E-katalog na ovoj web stranici.

Dva korisnička računala s pristupom internetu mogu koristiti članovi knjižnice uz predočenje iskaznice i svi građani uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta. U Knjižnici se nalaze čitaonica novina i časopisa te studijska čitaonica namijenjena prvenstveno studentima i učenicima, ali i svima kojima je potrebno mirno mjesto za učenje ili pronalaženje informacija iz raznih izvora. Redovito se organiziraju različite kulturne aktivnosti (književni susreti, tribine, promocije knjiga, prigodne izložbe, radionice, interaktivna druženja s poznatim osobama iz znanstvenog, kulturnog i društvenog miljea…), s ciljem promicanja knjige i čitanja te obilježavanja važnih obljetnica i događaja.

Za korištenje prostora i usluga potrebno je predočiti člansku iskaznicu, a za sve informacije korisnici se mogu obratiti stručnim djelatnicima.

Galerija slika: